Schwarzbier (schwarzbier)

Schwarzbier

Pivo podrijetlom iz Tiringije, Saksonije i Frankonije, sada je postalo popularno u cijelom svijetu, a na temelju njega u Japanu se uzgajaju regionalne tamne sorte. U početku je to bila fermentacija na konju, a kasnije je premještena u kategoriju lagera. Unatoč nazivu („crno pivo“), ono se obično ne razlikuje u crnoj boji ili bogato gorkom ukusu.

Karakteristične karakteristike stila: umjerena uravnoteženost slada, note prženog slada, mekoća, lakoća. Intenzitet okusa slada ovisi o proizvođaču, možete osjetiti nijanse prženog kruha, tamne karamele, čokolade, kave. Izgarani okus je u suprotnosti sa stilskim standardima. Hmelj daje lagane začinjene, cvjetne ili biljne tonove.

Priroda fermentacije je kvas, prihvatljiv je sadržaj sumpora. Boja varira od svijetlo do tamno smeđe s crvenim odrazima, formira stabilnu smeđu pjenu u čaši.

Završetak je suh, sa hmeljnom gorčinom i slatkom slatkoćom. Schwarzbier nije trn, osjeća se mekan u ustima i može malo stezati jezik.

Osnovne sirovine su münchenski slad (može se zamijeniti ili dopuniti pilulama), prženi slad, njemački hmelj i kvas..

Piće je tamnije, sušnije i svjetlije od minhenskog dunkela, pomalo nalik češkom tamnom lageru, ali ne tako sladot i hmelja.

Fotografija piva Schwarzbier

Tvrđava: 4,4-5,4%.

Gustoća: početna 1.046-1.052, krajnja 1.010-1.016.

Indeks gorčine: 20-30 IBU.

Boja: 17-30 SRM.

Dijelite na društvenim mrežama:

» » Schwarzbier (schwarzbier)