Putinova omiljena marka piva

Mnogi poznati ljudi, pa čak i ljudi prve veličine vole pjenasti napitak. Vladimir Vladimirovič u ovom pitanju nije iznimka, što je i sam više puta priznao.

Stoga nudimo da vidimo kakvo pivo voli Putin, jer je tako zanimljivo. Morate priznati da i vi to već želite znati, a možda čak i okusiti čašu ili dvije. Pa dobro, budući da sam šef Rusije daje takav primjer.

Ali čak i predsjednik, prema vlastitim uvjerenjima, rijetko pije ovu sortu, iako uglavnom voli pivo. Zašto? Boji se napraviti bierbachha, kao što se jednom šalio na konferenciji za novinare. Škakljiva riječ se prevodi jednostavno - "pivski trbuh". Usput, ljubitelji okupljanja u baru trebali bi slijediti primjer samog BB-a i također sačuvati lik.

Sam izbor u korist Radebergera odličan je, govoreći o nježnom estetskom ukusu glave Rusije. Ovaj Pilsner dugo je bio čvrsto u prvih deset, ne samo najpopularnijih lagers i u svijetu Njemačke sorte općenito. S laganom hmeljnom gorčinom koja ostaje na jeziku ugodno se pije. Osjećaje nadopunjuje bogata aroma: s karamelom, citrusima, sladom, jabučnim notama. Zlatna boja prija oku, a čak i pjena je dobra, jer jako dugo traje s bijelim šeširom.Vjerujte mi, samo se morate detaljnije upoznati s pivom - Radeberger - to zaslužuje. Zatim pokušajte sami sa šalicom i napravite svoj vlastiti dojam. Usput, izliven u korporativnu čašu posebnog oblika, izgleda još ljepše na stolu.

Koje je Putinovo najdraže pivo?

Najdraže pivo predsjednika u povijesti predsjednika Putina

Zanimljivo je da ne samo Vladimir Vladimirovič preferira ovaj njemački kamp. Ovaj Pilsner uvijek je bio vrlo cijenjen, što potvrđuje nekoliko zanimljivih činjenica:

  • Godine 1905. pivovara iz grada Radeberga, blizu Dresdena, pretvorila se u službenog dobavljača pjenastog dvorišta Frederiku Augustu III. Činjenica da je kralj Saksonije odabrao upravo ovu marku (kada se reklama nije razvijala kao danas) govori da je i tada piće bilo dobro.
  • Svojedobno je Radeberger obožavao još jednog ikoničnog političara - Otta von Bismarcka. Čak je nazvao Pilsnera Kanzler-Braua, to jest "kancelarsko pivo". Pa, danas bi Vladimir Vladimirovič definitivno bio protiv takvog jedinog prisvajanja - morao bi dijeliti Iron Otto.
  • Od početka 20. stoljeća poznati logor izvozio se u Sjedinjene Države i tamo je uživao popularnost, unatoč snazi ​​američkih alkoholnih tradicija i ljubavi prema svemu lokalnom. Isporuke nisu spriječile čak i nacionalizacijom proizvođača od strane vlasti GDR-a nakon Drugog svjetskog rata. Godine 1954. nastavljen je izvoz u inozemstvo.

Putinova omiljena marka piva

Važno je! Tijekom stoljeća takve popularnosti, organoleptička svojstva pića ostala su gotovo nepromijenjena. I to je jedan od razloga zašto se pretvorio u njemački klasik.

Kako je pivo postalo Putinovo omiljeno

Sve je vrlo jednostavno: od 1982. Vladimir Vladimirovič radio je kao obavještajni časnik u GDR-u, a ne bilo gdje, naime u Dresdenu. Jasno je da su se u gradu Radeberger bezumno poštovali i služili u svakom baru. Tako ga je BB isprobao, cijenio i nakon toga se zaljubio u ovu laganu sortu.

Banalna priča? Ne uopće, jer je riječ o izviđaču, pa je li čudo da ima dvostruko dno. Kao što je i sam Putin jednom u šali (ili ozbiljno?) Rekao, on je u mnogim aspektima prošao "njemačku liniju" jer nije studirao na sveučilištu. Najuspješniji diplomanti tada su bili orijentirani na Ameriku i Englesku. Problemi s učinkom budućeg predsjednika, kako je rekao, nastali su jer je tijekom studentskih dana ... popio puno piva.

Putinovo najdraže pivo: što

Takav smiješan povijesni paradoks. Da nije pjene, možda bi se karijera VV-a razvila na potpuno drugačiji način i ne bi postao predsjednik. Samo se šalim.

Omiljeno pivo i Putin danas

Kako je Vladimir Vladimirovič stekao političku slavu i učvršćivao svoj autoritet, moći su se sve više pažnje posvećivale njegovim navikama i sve više nastojale ugoditi mu. Jedni su pozvali jahanje konja, drugi pozvani da se natječu na tatamijima, a drugi su razmišljali o pjenušavom piću.

  • Tako je 2002. godine, u sklopu foruma za dijalog u Petersburgu, posjetio Weimar, gdje je u neformalnom lokalu nastavio pregovore s Gerhardom Schroederom o krugu Radebergera u lokalnom restoranu. Sjećajući se toga, političar iz Njemačke nekako je donio ruskoj glavi za njegov rođendan dvije cijele kutije ovog prekrasnog kampa.
  • Znajući dobro kakvo njemačko pivo voli Putin, Angela Merkel povremeno mu daje bocu ili dvije Radebergera. Ne ostaje u dugovima i kao odgovor joj daje žohar. Ovakva osebujna razmjena dogodila se već nekoliko puta i prerasla u svojevrsnu smiješnu tradiciju.
  • Uprava restorana Amtor (koji je još uvijek posjetio izviđač, a ne predsjednik) tvrdi da se sjećaju šefa Rusije u njihovoj instituciji i povremeno ih pozivaju u posjetu. Zasad se VV odnosi na stalno zapošljavanje, ali obećava da će nekako stići, istovremeno će pogledati ugao posvećen njemu - zid sa fotografijama.

kakvo pivo voli Putin

Znate li?? Tijekom poznatih okupljanja s Medvedevim, Putin je obično pio i svoju omiljenu sortu, to jest Radeberger. A ta je činjenica živopisan dokaz da su takvi događaji zamišljeni ne samo radi PR-a, već i zbog duše, zbog zadovoljstva.

Naravno, ovo nije prvi put da je alkohol stekao bilo kakvu novu slavu zahvaljujući povijesnoj osobi koja mu se dopala. Isti se Gruzijci još uvijek svađaju s karakterističnom vehemenom koja Staljinovo najdraže vino, iako se jednoglasno slažu da je, naravno, njihovo, lokalno i autohtono. A ako kopate malo dublje, sigurni smo da ćemo s mnogim svjetskim liderima pronaći mnogo sličnih primjera. Uzmi onog ranije spomenutog Bismarcka.

Sad kad smo imenovali pivo koje Putin voli, samo ga trebate probati. Kušajte i podijelite svoje dojmove s nama. Osobno nam se svidio Radeberger, vrlo kvalitetan Pilsner, sad vam je ocjena zanimljiva.
Dijelite na društvenim mrežama:

» » Putinova omiljena marka piva