Mogu li koristiti kapi alkohola bez znanja pacijenta?

Nije lako izliječiti ovisnost o alkoholu zbog pacijentove često nespremnosti da prizna problem. Liječenje u ordinacijama za liječenje drogama nije dostupno svima, pa su sve popularnije i kapi alkohola, koje se pacijentu mogu dati bez njegovog znanja.

Kapi teturam

Aktivne tvari takvih sredstava mogu biti različite, ali osnova je uvijek mehanizam averzivne terapije, odnosno oni uzrokuju neugodne senzacije kod pacijenta nakon uzimanja alkohola. Kao posljedica uzimanja kapi, pacijent može osjetiti mučninu i povraćanje, niži krvni tlak, tahikardiju i osjećaj općeg lošeg stanja.

Kao aktivne tvari mogu djelovati:

  • disulfiram, koji uništava etanol sadržan u alkoholnom piću, te uzrokuje jaku glavobolju i druge simptome intoksikacije tijela;
  • cijanamid, koji također reagira s etilnim alkoholom;
  • sjeme otrovnog stabla chiliibuha (povraćati);
  • trava europska kopita;
  • cvijet pasijona;
  • gorki pelin.

Značajka takvih tvari je njihova sposobnost otapanja u tekućini bez ostavljanja mirisa ili okusa. Nakon što alkoholičar popije piće s otopljenom supstancom, ima neugodne simptome koji se vraćaju s svakom novom porcijom alkohola. Stvara se refleks koji od pijenja alkohola postaje loš. Tehnika je zamišljena tako da promijeni model ponašanja pacijenta na pozadini uvjetovanog refleksa.

Opće preporuke za upotrebu

Nekoliko kapi droge dodaje se hrani ili piću koje alkoholičar konzumira. Potreban broj kapi naveden je u uputama. Ako se liječenje provodi bez znanja pacijenta, tada je nakon uzimanja lijeka potrebno nadgledati njegovo dobro stanje, jer se stanje može naglo pogoršati i bit će potrebna hitna liječnička pomoć. Prije početka liječenja, potrebno je konzultirati se s liječnikom o mogućnosti uporabe lijeka, uzimajući u obzir karakteristike pacijentovog tijela.

kapi

Popis najboljih kapi od pijanstva

Najčešći su lijekovi na bazi disulfirama i cijanamida..

Na temelju disulfirama postoje 3 lijeka - Teturam, Esperal i Disulfiram. Teturam se izrađuje ne samo u obliku kapi, već i u obliku tableta. Ima kontraindikacije, koje se moraju pročitati prije upotrebe kako se ne bi naštetilo pacijentovom tijelu i stvorila opasna po život situacija. Lijek se ne preporučuje pacijentima s kardiovaskularnim bolestima, bolestima bronho-plućnog sustava, gastrointestinalnog trakta, kao i dijabetesom.

Kali Esperal imaju blaži učinak, imaju manje kontraindikacija. Međutim, učinkovite su i u borbi protiv ovisnosti. Kapi iz ovisnosti o alkoholu bez pacijentovog znanja mogu mu se dodavati u hranu ili piće, međutim, nakon uzimanja lijeka, morate pažljivo pratiti dobrobit pacijenta.

Lijek Disulfiram dobio je najveći broj pozitivnih recenzija, jer pomaže kada drugi lijekovi nisu imali željeni učinak. Kada se koristi zajedno s alkoholom, daje puno nuspojava, pa lijek trebate davati s velikom pažnjom.

Na osnovi cijanamida proizvodi se Colme. Djelatna tvar kapi ima manju toksičnost od disulfirama, ne utječe na krvni tlak i proizvodnju enzima, osim jetrenih enzima, ali lijek je vrlo učinkovit. Kao rezultat toga, cijena lijeka je viša od cijene lijekova iz prethodne skupine..

Postoje lijekovi na temelju djelovanja prirodnih sastojaka. Tu se ubrajaju Alcoprost, koji uključuje bilje, mokar i koncentrat crnih škampi. Kapi AlcoBarrier također imaju prirodni sastav: ekstrakti artičoke i matičnjaka, jantarna kiselina, vitamin B6 i akacijeva smola. Može se koristiti u bolesnika s dijabetesom.

Koprinol kapi temelje se na djelovanju gljive koprinus. Inhibira razgradnju etanola u krvi. Alat je učinkovit u borbi protiv alkoholizma, ali gljiva je visoko alergena, stoga prije davanja ovog lijeka morate biti sigurni da pacijent nema alergije.

Kapi alkoholnu barijeru

Što će se dogoditi ako uzmete kapi i alkohol

Kada koristite lijek za liječenje alkoholizma, opijenost se javlja pićem. Pacijent počinje osjećati strah za svoj život zbog oštrog porasta tlaka i porasta otkucaja srca. Počinje se osjećati bolesno i pojavljuje se povraćanje. Kombinezon postaje crven, vid se pogoršava i počinje pojačano znojenje. Tako alkoholičar tvori iluziju da je upotreba pića dovela do tih simptoma. Djelovanje kapi je usmjereno na to..

Kontraindikacije za uzimanje lijekova protiv alkoholizma

Prije nego što pacijentu date kapi, potrebno je upoznati se s popisom kontraindikacija navedenima u uputama. Inače, uporaba lijeka može nanijeti značajnu štetu zdravlju. Svaka kap ima svoj popis kontraindikacija, ali uobičajena ograničenja su bolesti kardiovaskularnog i dišnog sustava, patološka stanja jetre i bubrega, sklonost alergijskim reakcijama, epilepsija, psihički poremećaji, dijabetes melitus i stanja imunodeficijencije, kao i pojedinačna netolerancija na komponente lijeka.

Osim kapi, postoje tablete - lijek koji ima isti mehanizam djelovanja kao kapi, ali teže ih je dati pacijentu bez njegovog znanja. Prije nego što se odlučite za određeni lijek, potrebno je konzultirati se s liječnikom kako ne bi naštetili pacijentovom zdravlju.

Izbornik